Zumbreanu, după audierile în cazul Vicol: Procurorul mi-a interzis să divulg informaţii

Embed:

Şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu, a fost concis în declaraţii, după ce a răspuns, timp de mai bine de o oră, la întrebările procurorilor. Acesta a fost citat, astăzi, la Procuratura Generală, pentru a depune mărturii pe marginea scurgerilor de informaţii din dosarul lui Nicolae Vicol.

Bogdan Zumbreanu a declarat că procurorul care investighează cazul i-a interzis să comunice presei date care se referă la dosarul lui Nicolae Vicol: "Am semnat o declaraţie să nu divulg ceea ce am comunicat astăzi. Nu pot spune care au fost întrebările şi răspunsurile", a precizat acesta.

În acelaşi timp, şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul CNA a menţionat că interceptările au fost făcute publice intenţionat, pentru a submina datele din dosarul penal, dar a negat faptul că acestea nu mai pot fi folosite drept probe. "CNA este prima instituţie interesată în stabilirea adevărului. Suntem siguri că interceptările au fost făcute publice, pentru a pune la îndoială calitatea probelor şi a diminua valoarea lor probantă", a punctat Zumbreanu.

Nici procurorul nu a vrut să ofere prea multe detalii despre desfăşurarea dosarului. "Bogdan Zumbreanu a fost audiat în calitate de martor, pentru a oferi informaţii în vederea stabilirii sursei care a divulgat aceste interceptări. Vrem să stabilim sursele divulgării, precum şi persoanele care au permis accesul la aceste informaţii. Ulterior, urmează a fi audiate mai multe persoane care au avut acces la aceste materiale”, a comunicat procurorul Dumitru Purici.

Potrivit procurorului, la moment nu sunt persoane care să aibă calitatea procesuală de bănuit. Totodată, mâine urmează a fi audiat şi şeful Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru.

Publika.md aminteşte că procurorii au iniţiat o anchetă pentru a stabili cine a făcut publice interceptările convorbirilor telefonice dintre şeful suspendat al Inspectoratului Fiscal de Stat, Nicolae Vicol şi mai mulţi oficiali, printre care prim-ministrul în exerciţiu, Vlad Filat. Înregistrările au fost publicate în presă la sfârşitul lunii februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu