Zubco: Judecătorul care ar fi înstrăinat acţiunile MAIB nu poate fi suspendat din funcţie

Embed:

Judecătorul Nicolae Nogai nu poate fi suspendat din funcţie, atâta timp cât nu este pus sub învinuire. Declaraţia a fost făcută de către procurorul general, Valeriu Zubco. Asta după ce azi, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au hotărât că procurorii ar trebui să decidă dacă Nogai va fi sau nu suspendat din funcţie pe perioada desfăşurării anchetei.

"Măsura procesuală de constrângere, o poate face doar procurorul general. Atâta timp cât la moment nu este înaintată învinuirea domnului Nogai, eu nu pot să vin cu un demers de suspendare provizorie din funcţie a domnului Nogai, fiindcă nu am acest drept, încalc procedurile codului de procedură penală. La momentul când va fi înaintată învinuirea domnului Nogai, voi veni cu un demers de suspendare din funcţie", a declarat Procurorul General Valeriu Zubco.

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a cerut ca judecătorul Curţii de Apel Bender să fie suspendat din funcţie pe perioada anchetei. Efrim a propus includerea acestei chestiuni pe ordinea de zi a şedinţei CSM.

Nicolae Nogai este bănuit că ar fi legalizat înstrăinarea acţiunilor de la Moldova Agroindbank, prin intermediul unor firme off-shore.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu