Zotea se revoltă! Vrea schimbarea ministrului de Externe după ce acesta a rechemat ambasadorii lui Ghimpu

Embed:

Partidul Liberal vrea să păstreze în funcţie ambasadorii pe care i-a desemnat când era la guvernare. Formaţiunea anunţă că este nemulţumită de decizia Guvernului de a rechema mai mulţi diplomaţi şi îi cer premierului Pavel Filip să îl revoce din funcţie pe ministrul de Externe, Andrei Galbur.

"Ambasadorii respectivi au fost revocaţi înainte de termen, o încălcare gravă contrar legii cu privire la serviciul diplomatic. Este o bătaie de joc şi un fapt sfidător să tratezi ambasadorii noştri cu dispreţ în funcţie de care formaţiune politică i-a susţinut", a declarat deputatul Partidului Liberal, Alina Zotea. 

Ieri, ministerul de Externe a rechemat patru ambasadori. Este vorba de Emilian Brenici, reprezentantul nostru în Olanda, Aureliu Ciocoi, ambasador în Statele Unite ale Americii, Valeriu Frija - în Lituania și Iurie Reniță, care reprezintă misiunea diplomatică din Belgia.

Potrivit ministrului de resort, Andrei Galbur, Aureliu Ciocoi a depus o cerere de demisie, iar lui Emilian Brenici i-a expirat mandatul.

Ceilalţi doi, Iurie Reniţă şi Valeriu Frija, au fost numiţi pe criterii politice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu