Zonele de odihnă din Capitală, pregătite pentru sezonul estival

Embed:

Deşi autorităţile locale au fost luate prin surprindere de temperaturile neaşteptat de ridicate pentru această perioadă, majoritateta zonelor de odihnă din Capitală au fost deja amenajate. Asta chiar dacă startul sezonului estival se va da peste câteva săptămâni.

Potrivit autorităţilor, pe parcursul acestei săptămâni, cabinele de schimb au fost reparate şi vopsite, nisipul a fost afânat, iar duşurile de pe plaje au fost conectate la apă. Cu toate acestea, mare grijă la scăldat. Asta pentru că reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică nu au prelevat încă probe din bazinele din Capitală. Anul trecut, scăldatul a fost permis doar în râul Nistru, pe plaja de la Vadul lui Vodă.

Azi, se pare că nici ploaia nu i-a alungat pe doritorii de a se odihni. Chiar dacă spun că mai sunt multe de făcut la amenajarea plajei, pentru mulţi, staţiunea Vadul lui Vodă este o posibilitate de a fugi de rutina urbană.

Iată ce au declarat oamenii:

"Nu e prea amenajat cum ar fi de dorit. Până ce e curat, nu e mizerie, până ce e bine".

"La odihnă să mergem la mare acum nu putem, suntem la serviciu, dar venim aici cu copiii sâmbăta şi duminica, ca să se odihnească niţel".

Dacă pe plajă oamenii nu s-au înghesuit, la pensiuni a fost invers. 70 la sută dintre pensiunile de la Vadul lui Vodă sunt, deocamdată, închise. Cele care activează deja, au fost luate cu asalt, în acest week-end, de sute de oameni. Preţul unei nopţi de cazare, în funcţie de condiţii, porneşte de la 60 de lei.

"În principiu, noi suntem gata de primirea oamenilor la odihnă. În zilele de 1, 2,3, pe plajă şi la baze au fost în jur de 3, 4 mii de oameni", a comunicat Vasile Dadu, director Parcul Nistrean.

Sezonul estival va fi inaugurat oficial la sfârşitul lunii mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu