Zmeurată răcoritoare, dulce-acrișoară, într-o zi toridă de vară. Cum se prepară

TIMPI DE PREPARARE

 Timp de preparare: 20 min

 Gata in: 20 min

INGREDIENTE

 2 kg zmeură

 2 litri vodcă

 1 litru apă

 1 kg zahăr

PREPARARE

Cum se face zmeurata

Alege zmeura, apoi se pune în straturi, intercalată cu zahărul (primul să fie de fructe), într-un borcan mai mare.

Acoperă borcanul cu un tifon şi lasă la macerat 7 zile, la temperatura camerei.

Adaugă cei doi litri de vodcă şi apa. Se lasă două, trei săptămâni, pentru a se impregna cu aroma şi culoarea fructelor, apoi se strecoară lichiorul şi se toarnă în sticle cu filet sau dop de plută, scrie unica.ro

Zmeurata se consumă la temperatura camerei, ca atare, sau se foloseşte la prepararea cocteilurilor. (poți servi, ca în imagine cu zmeură proaspătă, câteva cuburi de gheață și niște mentă răcoritoare).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu