Ziua uşilor deschise la Parlament. Oaspeţii au primit în dar câte o panglică tricoloră şi au rămas surprinşi de condițiile de muncă ale deputaților

Embed:

Parlamentul şi-a deschis astăzi uşile pentru toţi vizitatorii. Sute de cetăţeni dornici să vadă în ce condiții lucrează aleşii poporului au pășit astăzi pragul Legislativului. Impresiile nu s-au lăsat așteptate.

Oamenii au stat la coadă în holul Parlamentului pentru a trece un filtru de control. Ulterior, fiecare a primit în dar o panglică tricoloră. Printre vizitatori a fost şi un cuplu de miri care a fost însă privilegiat. 

"Felicitări! Ați decis să ne treceți pragul. E o surpriză foarte frumoasă. Vă felicit din suflet pentru evenimentul din familia pe care o întemeiați", a spus preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

După ce s-au plimbat prin birourile renovate ale Parlamentului vizitatorii au ajuns şi în sala de şedinţe. Aici au făcut poze şi au încercat cât de comode sunt fotoliile deputaţilor. Unii dintre ei au lăsat mesaje şi în cartea de Sugestii şi le-au sugerat parlamentarilor să nu se bată la şedinţe.

Cei veniţi să viziteze clădirea Parlamentului au avut posibilitatea ca la intrarea în instituţie să vadă o galerie de portrete a preşedinţilor de Legislativ.

La etajul doi a fost amenajată o expoziţie cu hotărârile adopate de catre Legislativ. Totodată, a fost expus şi Acordul de Asociere semnat de către ţara noastră, dar şi Declaraţia de Independenţăa a Republicii Moldova cu semnăturile restabilite în aprilie 2010, după ce Declaraţia afost distrusă în cadrul protestelor din aprilie 2009.

Oaspeţii veniţi la Ziua uşilor deschise au mai putut vedea şi o fotografie cu membrii Primului Parlament al Republicii Moldova. Oamenii au rămas impresionați de condițiile de muncă ale deputaților:

"Fotoliile sunt comode. Și-au făcut condiții bune, dar nu știu dacă le-au meritat condițiile acestea".

"Este un loc comod pentru muncă. Aș vrea să stau aici mai des. Le doresc deputaților muncă fructuoasă pentru binele poporului".

"Suntem tineri și mai devreme sau mai târziu vom sta aici și va trebui să luăm anumite decizii. De aceea, ne obișnuim".

Unii îşi văd viitorul în politică: "Aş vrea să muncesc aici. Este foarte confortabil, aer condiționat. Chiar mă gândesc să fac o facultate cu profil politic".

Printre vizitatori s-au numărat şi reprezentanţi ai diasporei.

Doritorii de a vedea sala de ședințe a Legislativului sunt aşteptaţi la intrarea principală în clădirea Parlamentului (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 105) până la ora 17:00, fiind rugați să aibă la ei un act de identitate.

Publika.md aminteşte că Ziua uşilor deschise la Parlament se desfăşoară pentru a doua oară. Prima Zi a uşilor deschise a avut loc pe 15 februarie când Legislativul a trecut în noua clădire. La acest eveniment au participat peste 2 000 de cetăţeni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu