Ziua Uşilor Deschise la Academia Militară Alexandru cel Bun. Vezi ce îi atrag cel mai mult pe viitorii studenţi

Embed:

Academia Militară "Alexandru cel Bun" va pune la dispoziţie 70 de locuri finanţate din bugetul de stat anul acesta. Pentru a atrage viitorii studenţi, instituţia a organizat "Ziua Uşilor Deschise".

Pe lângă luptele corp la corp, vizitatorii au putut să admire armele şi tehnica din dotare.

"Hummer de tip american. A fost folosit mai mult în U.S.A. de către forţele americane şi-n diferite operaţiuni. Din câte cunosc Irak şi Afganistan", spune Roman Ganciuc, student al Academiei Militare "Alexandru cel Bun". 

"Acesta este aruncătorul de grenade AG -7. Este destinat pentru nimicirea forţei vii a inamicului. Aceasta este cutia cu mecanisme şi mecanismul de dare a focului", a declarat Olga Gamanji, studentă a Academiei Militare "Alexandru cel Bun".

Totodată, oaspeţii au avut ocazia să vadă condiţiile de trai şi de studii ale studenţilor.

"- Aveţi examene...?
- Da, sunt.
- Teoretice sau practice?
- Este înscris şi practică la poligon. Asta pe conducerea maşinilor".

Unii dintre vizitatori au declarat că ştiu deja la ce facultate vor merge după balacaureat.

"În primul rând pentru mine, ca băiat, asta ar fi ceva normal. La fel, ca şi fratele, aş vrea să urmez drumul lui. În plus, este nevoie ca cineva să fie la post, pentru apărarea patriei".

"Îmi place toată tehnica, armele. Tot ce este legat de armată îmi place".

Printre cei dornici să facă parte din rândurile studenţilor militari este şi Domnica Cheptene, O tânără, de 18 ani, din raionul Străşeni.

"- Ce facultate?
- Artilerie.
- De unde vine această dorinţă?
- Pur şi simplu, aşa de la sine. Am mai fost aici cam de patru ori şi asta este a cincea şi totuşi m-am hotărât aici să învăţ", spune Dominica Cheptene, elevă. 

Rectorul Academia Militare "Alexandru cel Bun" a declarat că tinerii care aleg această instituţie se bucură de numeroase privilegii.

"Este o instituţie, care oferă studii subvenţionate de stat. Oferă la finele studiilor locuri de muncă garantate şi un statut social bun", a declarat Sergiu Plop, rectorul Academiei Militare "Alexandru cel Bun".

Academia Militară "Alexandru cel Bun" este singura instituţie cu profil militar din ţara noastră. În prezent, aici îşi fac studiile peste 300 de tineri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu