Ziua Unirii, sărbătorită în avans. Sute de unionişti au participat la un MARŞ AL TRICOLORULUI în Capitală

Embed:

Străzile din Chişinău au fost împânzite astăzi cu steaguri tricolor. Liberalii şi tinerii din organizaţiile unioniste au sărbătorit în avans Ziua Unirii. Deşi mâine se împlinesc 99 de ani de la semnarea actului Unirii Basarabiei cu România, sute de persoane, în frunte cu membrii Asociaţiei "Onoare, Demnitate şi Patrie" au organizat astăzi un marş pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Manifestanţii au scandat lozinci unioniste, au cântat melodii patriotice şi au purtat împreună un tricolor de 100 de metri lungime. 

În Piaţa Marii Adunări Naţionale, tinerii au încins şi o horă a Unirii.

La marşul tricolorului a participat şi un grup de preoţi.

"Biserica ortodoxă este mama poporului român şi întotdeauna trebuie să înţelegm că şi preoţii au jucat un rol important în actul de înfăptuire a Unirii", a precizat stareţul mănăstirii din Durleşti, Andrei Caramalău.

În timpul evenimentului au avut loc şi unele altercaţii dintre manifestanţi şi oponenţii unionismului.

În perioada următoare, unioniştii vor împărţi 250.000 de pliante prin care vor spulbera miturile despre pericolul Unirii.

"Că românii ne-au trădat în 1940, că românii ar fi ţigani, că românii ar vrea să ne ocupe. Prostii, de genul ăsta, care sunt nişte manipulări în stil KGB-ist. Cei care vin să ne ocupe vin cu arma. Nu am văzut niciun român cu arma aici", a menţionat preşedintele Asociaţiei "ODIP", Vlad Bileţchi.

Cu steaguri tricolor, şi liberalii s-au deplasat în marş spre Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, clădirea unde membrii Sfatului Ţării au semnat în 1918 actul Unirii Basarabiei cu România.

"Rusia este împotriva Unirii pentru că aşteaptă momentul politic să ne ocupe din nou. Dragi români moldoveni, Moscova lacrimilor nu crede. În cazul în care vom fi din nou ocupaţi, toţi vom fi puşi la zid şi unioniştii şi neunioniştii. Aşa că haideţi să grăbim Unirea", a declarat preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu