Ziua Unirii, marcată în Capitală: Unii au sărbătorit, alţii au protestat

Astăzi se împlinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, în Capitală, au fost organizate mai multe acţiuni. Unele continuă şi la această oră.

La ora 17.00, tinerii liberali i-au invitat pe toţi doritorii la un concert, organizat în scuarul Teatrului de Operă şi Balet "Maria Bieşu", din Capitală. 

La concertul dedicat împlinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România evoluează interpreţii Maria Iliuţ, Mihai Ciobanu şi Maria Sarabaş.

La ora 18.00, a fost organizată, însă, o acţiune de protest cu această ocazie. Mai multe partide extraparlamentare de stânga, în frunte cu Partidul Patrioţii Moldovei, au desfăşurat câteva acţiuni intitulate: Pentru Moldova! 

Mai exact, aceştia au organizat un miting care a început cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare

De asemenea, au fost aprinse luminări în memoria celor căzuţi în urma evenimentelor istorice legate de ziua de 27 martie. 

Totodată, manifestanţii au semnat un apel faţă de autorităţi şi popor prin care cer restabilirea adevărului istoric, pentru a proteja statalitatea Moldovei. 

Tot de ziua Unirii, Platforma Civică Acţiunea 2012, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, organizează un concert în care va evolua formaţia Direcţia 5 din România dar şi Paralela 47.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu