Ziua tăcerii înainte de turul II al alegerilor locale

Embed:

S-a încheiat campania electorală pentru turul doi al alegerilor locale generale. Astăzi, 18 iunie, în ziua tăcerii, niciun candidat nu are dreptul să facă agitaţie electorală. Angajaţii Întreprinderilor Municipale de Gestionare a Fondului Locativ au muncit toată noaptea, pentru a curăţa afişele încleiate în locurile special amenajate pentru campanie. Pe străzi mai pot fi văzute, totuşi, panourile electorale, care, de regulă, sunt schimbate mai târziu.

Bătălia afişelor electorale s-a încheiat. În această noapte, acestea au fost înlăturate de pe panourile special amenajate. La dezlipirea afişelor au fost antrenaţi muncitori din 24 de asociaţii locative ale municipiului Chişinău.

Unii oameni nici nu au astras atenţia la cea de-a doua campanie electorală pentru turul doi de scrutin.

Publicitatea electorală nu a dipărut cu totul. Zeci de panouri cu imaginea celor doi candidaţi au mai rămas pe stăzile oraşului. Potrivit Codului Electoral, toate afişele postate în locurile special amenajate sunt scoase odată cu încheierea campaniei electorale. Excepţie fac doar panourile, dat fiind că acestea sunt considerate drept publicitate achitată din fondul electoral al fiecărui candidat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu