Ziua tăcerii înainte de alegerile legislative din Germania

Embed:

În Germania, este ziua tăcerii înainte de alegerile legislative programate pentru duminică. Principalii candidaţi pentru fotoliul de cancelar au organizat în ajun mai multe mitinguri. Actual cancelar şi-a îndemnat susţinătorii să-i fie alături şi în continuare.

"Vreau să fiu de folos şi în continuare poporului Germaniei. Dacă voi avea susţinerea necesară, atunci voi putea să muncesc şi mai mult pentru Germania şi să reprezint interesele noastre în Europa şi în lumea întreagă. Îmi doresc să fac aceste lucruri", a declarat cancelarul german, Angela Merkel.

Şi principalul contracandidat al Angelei Merkel, social-democratul Peer Steinbrück, a îndemnat alegătorii să meargă la urne pe 22 septembrie.

Sondajele publicate cu două zile înainte de alegerile legislative germane anunţă că bătălia va fi strânsă. Astfel, coaliţia de centru-dreapta, condusă ce Angela Merkel, dar şi opoziţia de stânga vor acumula 45 la sută din sufragii.

Potrivit altui sondaj, realizat de postul de televiziune privat RTL, conservatorii, adică Uniunea Creştin-Democrată şi Uniunea Creştin-Socială, ar acumula 40 la sută din sufragii. Iar Partidul Liberal ar obţine cinci la sută, atât cât este necesar pentru a intra în Camera inferioară a Parlamentului.

În total, coaliţia ar putea acumula 45 la sută din sufragii, dar acest procentaj nu i-ar permite să formeze majoritatea parlamentară. Prin urmare, cel mai probabil va fi creată o coaliţie între creştin-democraţi şi social-democraţi, sub conducerea lui Merkel, aşa cum s-a întâmplat în primul mandat al actualului cancelar. Aceleaşi date arară că social-democraţii sunt creditaţi cu 26 la sută din intenţiile de vot, un scor insuficient pentru a forma o majoritate cu aliaţii lor tradiţionali, Verzii, cotaţi la 10 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu