Ziua tăcerii în toată ţara. Moldova se află în pragul alegerilor parlamentare

Embed:

Astăzi este Ziua Tăcerii. Concurenţii electoriali nu se mai pot ”duela” decât în afişe, pliante, panouri stradale sau în spaţiul virtual. Tot astăzi, buletinele de vot sunt repartizate din circumscripțiile electorale la secțiile de votare.  

În Capitală, buletinele de vot au fost aduse la preturile de sector, iar ulterior repartizate secţiilor de votare. Întregul proces se desfăşoară în prezenţa poliţiştilor.

"Au fost aduse 1 880 de buletine de vot, 1 000 sunt în limbă română, 880 - în limba rusă. Mâine dimineaţă vor fi repartizate membrilor electorali. La sfârşitul zilei avem procedura de numărare. numărul votanţelor pentru fiecare concurent electoral", a explicat preşedintele Secţiei de votare №37 din sectorul Botanica, Lidia Celac.

Pe lângă buletinele de vot, președinții secțiilor de votare au primit şi rechizitele necesare pentru desfășurarea scrutinului.

"Primesc astăzi banii pentru preşedinţi, operatori, şoferi şi mebrii biroului electoral. Primesc cartela pentru legătura mobilă şi primesc combustibil. Cei care au solicitat primesc şi drapelul de stat", a declarat secretarul Preturii sectorului Botanica, Ion Diacon.

Pentru alegerile din 30 noiembrie au fost tipărite peste 3,1 milioane de buletine de vot, pe care figurează 25 de concurenţi electorali. În total, în ţară au fost deschise 1978 de secţii de votare, iar în străinătate - 95.

Potrivit legislației, persoanele care vor face agitație electorală, astăzi și mâine, riscă amendă de până la 400 de lei, iar candidații electorali - până la 1 000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu