ZIUA TĂCERII în Republica Moldova. Concurenţii electorali NU se mai pot duela, iar cei care încalcă legea vor fi AMENDAŢI

Embed:

Astăzi este Ziua Tăcerii înainte de alegerile locale noi care vor avea loc mâine. Candidații la funcția de primar nu pot face campanie electorală. Singura bătălie se va da prin afişe, pliante, panouri stradale sau în spaţiul virtual. Tot astăzi sunt repartizate buletinele de vot la secţiile de votare, sub atenta supraveghere a poliţiştilor.

"Segile pentru urne, pentru sacii unde urmează să împachetăm după procedura de votare. Procese verbale au fost întocmite."

După ce buletinele de vot ajung la secţiile de votare, acestea sunt renumărate.

"După ce vor fi renumărare, buletinele de vot se vor păstra în acest seif până la ora 07.00 dimineaţa a zilei de mâine, când îşi vor începe activitatea toate secţiile de votare."

"Am avut iniţial 2064 de oameni, în perioada activităţii a Biroului Electoral au fost trei persoane care au solicita certificat pentru drept de vot pentru a vota în altă secţie de votare", a spus Tatiana Criţcaia, şefa biroului electoral a secţie de votare №142.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în Ziua Tăcerii, concurenţii au respectat legislaţia.

"Nu am primit asemenea sesizări. În ceea ce vizează mijloacele financiare care au fost utilizate pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor, a fost indentificată suma de peste 22 de milioane de lei, dar cu raportarea despre utilizarea surselor finaciare vom veni după încheiere perioadei electorale", a spus Alina Russu, preşedintele CEC.

Alegerile locale noi vor avea loc la Chişinău, Bălţi şi încă în cinci sate. Scrutinele vor fi monitorizate de peste 700 de observatori naționali şi internaţionali. În același timp, poliția va asigura securitatea și ordinea publică pentru a preveni eventuale incidente.

Oamenii legii vor supraveghea fiecare secţie de votare, pe o rază de o sută de metri. Pentru votare este nevoie de buletin de identitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu