Ziua Sfintei Cruci: Catedrala Naşterea Domnului din Capitală a fost arhiplină cu enoriaşi care s-au rugat

Embed:

Astăzi, în cea de-a treia duminică din Postul Mare credincioşii marchează Ziua Sfintei Cruci. Sărbătoarea semnifică înjumătăţirea Postului Mare și le aminteşte oamenilor despre răstignirea pe Cruce a Mântuitorului Iisus Hristos. Potrivit canoanelor, în această zi se posteşte şi nu se mănâncă usturoi, nuci, castraveţi sau prune, alimente al căror miez are forma unei cruci.

De dimineaţă, Catedrala Naşterea Domnului din Capitală a fost arhiplină cu credincioşi care au venit să cinstească Sfânta Cruce.

Oamenii s-au rugat şi s-au închinat Crucii care astăzi a fost împodobită cu flori. Credincioşii spun că această sărbătoare vine să-i îmbărbăteze pe cei osteniţi, pentru a rezista până la Învierea Domnului.

"Se spune că este un ajutor pentru noi, să nu ne poticnim şi să mergem mai departe. Pentru că postul are ispitele lui. Am stat la slujbă a fost foarte înălţător, mi-a plăcut totul", a spus o femeie.

Cei care au ţinut post au primit Sfânta Împărtăşanie.

"Da am ţinut şi avem de gând să-l ţinem pe tot, să ne ajute Dumnezeu. Ne-am rugat lui Dumnezeu să ne dea sănătate nouă, copiilor, familiei şi tuturor."

Enoriaşii spun că Ziua Crucii este o sărbătoare foarte importantă, care aduce aminte de chinurile prin care a trecut Hristos când a fost răstignit. Oamenii cred că fiecare dintre noi trebuie să poarte la gât o cruce care să-i păzească de cele rele:

"Asta e cea mai mare pedeapsă care putea să fie, deci ne putem închipui câtă durere a tras Mântuitorul pentru noi creştinii care trebuie să-l avem în suflet".

"Fără cruce puişor nu faci nici un pas. Cruciuliţa te ajută dacă o faci. Este important să o ai".

Sfânta Cruce va rămâne în mijlocul lăcaşului până sâmbăta viitoare, pentru ca enoriașii să se închine și să se roage la ea. Cea mai mare parte din crucea pe care a fost răstignit mântuitorul se păstrează la Ierusalim, în biserica grecească.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu