Ziua Sfântului Valentin! Inimioarele, ursuleţii de pluş, florile şi bomboanele, la mare căutare în întreaga lume

Embed:

Inimioarele, ursuleţii de pluş, florile şi bomboanele sunt la mare căutare azi peste tot în lume. E ziua Sfântului Valentin, sărbătoarea îndrăgostiţilor de pretutindeni. Ca de fiecare dată, cei mai fericiţi sunt comercianţii, care au astăzi încasări cât pentru o lună întreagă.

Cei care nu şi-au rezervat loc din timp la restaurant vor găsi cu greu o masă de două persoane pentru o cină romantică. Florile, mai ales cele roşii, sunt la mare căutare. Nici comercianţii de ciocolată nu se plâng: cutiile cu bomboane, în special cele în formă de inimă, se vând ca pâinea caldă.

Doar în Statele Unite, cheltuielile pentru ziua dragostei se ridică la aproape 20 de miliarde de dolari.

Ziua de Sfântul Valentin este aleasă de mulţi pentru a-şi cere iubitele în căsătorie, sau, de ce nu, pentru a se căsători. Este și cazul a nouă cupluri din Thailanda, care au decis să-și unească destinele într-un mod mai puțin obișnuit. Ele şi-au celebrat nunta în apele mării din provincia Trang. Aflaţi la 26 de metri adâncime, mirii au schiţat inimioare cu mâinile şi s-au sărutat, cu toate că purtau măşti de scafandru.

Miresele au purtat rochii albe şi buchete în mână, iar mirii - costume elegante. Legământul dragostei lor a fost consfinţit prin semnături, aşa cum prevede legea.

În Thailanda, tradiţia nunţilor subacvatice în această zi a apărut în urmă cu două decenii. Căsătoriile sunt marcate timp de trei zile. Sărbătoarea Sfântului Valentin datează de aproape 2000 de ani, dar a primit denumirea de la un preot pe cu acelaşi nume, care, în secolul III după Hristos, a decis să îi căsătorească în secret pe creștinii, care erau persecutați în acea vreme în Imperiul Roman.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu