Ziua Sfântului Patrick, sărbătorită în lume. În Dublin, oamenii au organizat parade fastuoase

Embed:
Distracție, foarte mult verde, bere și muzică. Sunt ingredientele petrecerilor organizate de irlandezi de Sfântul Patrick. La Dublin, de exemplu, oamenii au organizat parade fastuoase.

Aproximativ două milioane de turişti și localnici îmbrăcați în costume de culoare verde și cu accesorii în formă de trifoi s-au distrat toată ziua pe străzile capitalei irlandeze. La manifestații au participat orchestre din întreaga lume. Atmosfera de sărbătoare s-a simţit şi pe aeroportul din Dublin, unde toţi pasagerii au fost întâmpinaţi de un grup de dansatori.

Parade de ziua Sfântului Patrick au fost organizate și în multe orașe din Statele Unite. La festivităţile din Chicago a participat şi luptătorul irlandez de arte marţiale mixte Connor McGregor.

Sărbătoare a fost şi în Marea Britanie. Bărbați îmbrăcați în kilturi au defilat cântând la cimpoi pe străzile din Londra.

Irlandezii stabiliţi la Londra spun că această sărbătoare este extrem de importantă pentru ei.

"Îmi aminteşte de perioada în care sărbătoream împreună cu părinţii mei sau la şcoală. În această zi, fiecare dintre noi purtam în piept câte o cocardă."

Sfântul Patrick este sărbătorit în toate ţările în care există comunități de irlandezi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu