ZIUA RECUNOŞTINŢEI: Cei mai norocoşi curcani ai anului au fost grațiați de Donald Trump

Embed:

Cei mai norocoşi curcani ai anului au fost grațiați de preşedintele american, Donald Trump, şi nu vor ajunge pe masă, de Ziua Recunoştinţei. Păsările, botezate Mazăre şi Morcov, vor fi duse la ferma Universităţii Politehnice din Virginia, unde îşi vor trăi viaţa în răsfăţ. În cadrul ceremoniei, liderul de la Casa Albă a făcut o aluzie spunând că alegea curcanilor câştigători s-a desfăşurat deschis şi corect, la fel ca în cazul altor scrutine din SUA.

"Curcanii câştigători au fost aleşi în baza unui vot deschis pe pagina oficială a Casei Albe. Alegerile au fost corecte. Din păcate, Morcov nu a recunoscut scrutinul şi a cerut renumărarea votului, încă luptăm cu el. Morcov, îmi pare rău să te anunţ, dar rezultatele nu s-au schimbat", a spus Donald Trump, preşedintele SUA.

După acest discurs, în aplauzele celor prezenţi, liderul de la Casa Albă şi-a exercitat prerogativele şi i-a cruţat pe cei doi curcani, aleşi din 50 de păsări crescute la o fermă din Dakota de Sud.

"Pace! Eşti graţiat!"

După ceremonie, Trump a plecat împreună cu familia la reşedinţa din Florida, unde va sărbători mâine Ziua Recunoştinţei. Şi americanii de rând sunt în toiul pregătirilor. În ajun, ei au pornit la drum spre cei dragi, aşa că pe străzi s-au creat ambuteiaje infernale. Un exemplu este o autostradă din Los Angeles, pe care se circulă bară la bară.

"Suntem în plin trafic. Uitaţi-vă pe această cameră de bord. Traficul este infernal. În această perioadă a zilei, traficul este cel mai încărcat aici, în New York. O situaţie similară este în Boston, Seattle, Washington D.C. şi Detroit."

Sărbătoarea Recunoştinţei datează încă din anul 1623 și este marcată anual, în ultima zi de joi a lunii noiembrie. Oamenii sărbătoresc alături de familie şi de prieteni, iar de pe mese nu lipseşte curcanul umplut şi plăcinta cu dovleac.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu