Ziua recordurilor pe glob. Diferențe de 100 de grade Celsius între New York și Sydney

Duminică poate fi considerată ziua extremelor pentru temperaturile de pe glob, fiind înregistrată o diferență de peste 100 de grade Celsius între New York, unde sunt înregistrate unele dintre cele mai scăzute temperaturi din istorie și Sydney, unde se apropie de recorduri de căldură, scrie libertatea.ro.

În Statele Unite frigul continuă să facă ravagii, temperaturile fiind apropiate de cele de la Polul Nord. Din fericire, meteorologii anunță că duminică este ultima zi de frig extrem în SUA, mercurul din termometre începând să urce începând de marți.

Și mai important, în Statele Unite, vânturile încep să scadă în intensitate pe coasta de est a Americii de Nord. Duminică este a 13-a zi consecutivă în care temperaturile sub sunt îngheț pe coasta estică, cea mai lungă perioadă de frig din 1961 încoace.

În unele părți ale SUA și Canada, temperaturile au fost prognozate să scadă sub -29C, cu vânt care face ca temperatura resimțită în timpul nopții să fie de -67C.

La polul opus, în altă parte a lumii și în cealaltă emisferă situația este exact invers. În Sydney temperatura a ajuns la 47,3 grade Celsius, cea mai ridicată din 1939 încoace.

S-au emis avertismente severe de incendiu pentru zona din jurul orașului și a fost interzisă folosirea focului în această zonă.

În septembrie 2017, australienii au fost avertizați să se pregătească pentru un sezon de cald incendiar după una dintre cele mai uscate ierni înregistrate.

Peste 200 de recorduri de temperatură au fost doborâte în Australia între decembrie 2016 și februarie 2017, cu valuri de căldură, incendii și inundații pe tot parcursul sezonului de vară.

Experții au avertizat că temperaturile terestre și maritime au fost afectate de schimbările climatice, ducând la condiții meteorologice extreme.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu