Ziua Pământului celebrată de Google printr-un TEST! Ce animal te reprezintă

TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI 2015. Ziua Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie, este celebrată de Google printr-un TEST în care utilizatorii pot afla, răspunzând unui număr de cinci întrebări, ce animal îi reprezintă, potrivit rtv.net.

Utilizatorii Google trebuie să răspundă la cinci întrebări: 1) Ce faceţi de obicei vineri seara? 2) Dvs. şi cel mai bun prieten/cea mai bună prietenă apăreţi la o petrecere cu ţinute identice. Cum reacţionaţi? 3) Alegeţi o gustare 4) Ce calităţi căutaţi la un partener? 5) Alegeţi un hobby. Apoi, TESTUL DE ZIUA PĂMÂNTULUI de la Google le va spune cu ce animal se aseamănă cel mai bine din punct de vedere al comportamentului.

În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mişcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenţi împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariţia fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formaţiei Beatles, moartea lui Jimi Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea oraşului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze şi fum, considerată ”semn al prosperităţii”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

CLICK PE POZĂ sau AICI pentru Testul de Ziua Pamantului

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

n 2015, Ziua Pământului se concentrează asupra mobilizării a milioane de oameni pentru a crea un mediu durabil, sănătos prin ecologizarea comunităților din întreaga lume. În prezent, peste jumătate din populația lumii trăiește în orașe. Pe măsură ce populația urbană crește și efectele schimbărilor climatice se agravează, noi cetățenii acestora trebuie să construim și să dezvoltăm orașele asigurând un mediu optim de viață.

Pentru următorii doi ani, campania ''Orașe verzi'' va mobiliza populația la nivel mondial pentru o nouă eră, a ''orașelor verzi'', în care, alături de oameni, să poată trăi și celelalte viețuitoare, în ecosisteme specifice fiecărei specii.

Anual, la 22 aprilie, peste 190 de țări organizează manifestări publice la nivel comunitar, național și internațional pentru protejarea planetei. Prin expunerea de materiale pe ecrane uriașe sau afișe sunt prezentate consecințele schimbărilor climatice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu