ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: Cele mai spectaculoase fenomene ale naturii VIDEO

În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des, potrivit Wikipedia.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri, scrie realitatea.net.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Google sărbătorește ZIUA PĂMÂNTULUI 2016 cu o serie de imagini din mai multe colțuri ale Planetei Albastre.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: Gheizerele 

Gheizerele sunt o demonstraţie spectaculoasă a puterii naturii. Gheizerele sunt izvoare naturale care degajă în mod intermitent o coloană de aburi şi apă fierbinte pe care o aruncă cu putere în aer datorită aburului care se acumulează în camerele subterane. Deşi se întâlnesc în multe părţi ale lumii în Parcul Naţional Yellowstone, Wyoming, SUA se găseşte unul cel mai înalt gheizer de pe pământ, Steamboat care aruncă apa până la 90 de metri în aer. Ca orice fenomen natural, gheizerele sunt imprevizibile şi pot fi foarte periculoase în cazul în care o persoană se apropie prea mult.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: Noctiluca Scintillans (vezi video)

Chiar dacă un mănunchi de alge nu pare cine ştie ce, lucrurile sunt diferite când vorbim despre Noctiluca scintillans care este una dintre minunile mărilor. Când sunt deranjate aceste organisme încep să lumineze în culoare albastră. Ceea ce poate crea o experienţă ciudată înotătorilor.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: Vârtejurile de foc

Tornadele sunt evenimente înfricoşătoare iar dacă adăugăm şi focul vor deveni şi spectaculoase. Vârtejurile de foc apar atunci când are loc combinaţia potrivită a condiţiilor climatice. Sunt deosebit de periculoase se învârt şi în afara zonei de incendiu, unde cauzează devastări şi moarte pe o rază ce nici nu este lovită de căldură sau flăcări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu