ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: 4 clipuri uimitoare cu planeta noastră (VIDEO)


ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: această zi a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. De ZIUA PĂMÂNTULUI vă oferim câteva clipuri video incredibil de frumoase, pentru a arăta tuturor de ce este nevoie să ne protejăm planeta. Google sărbătorește ZIUA PĂMÂNTULUI cu o serie de imagini din mai multe colțuri ale Planetei Albastre.ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: Când a apărut ZIUA PĂMÂNTULUI

A apărut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care folosirea armelor de foc pentru oprimarea revoltei unor studenţi care militau împotriva războiului din Cambodgia, "Masacrul din 4 mai", apariţia fibrelor optice, succesul melodiei "Bridge over Troubled Water", ultimul album al formaţiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea oraşului Aiken - nerecunoscut timp de 18 ani, poluarea foarte mare cu gaze şi fum, considerată "semn al prosperităţii". În aceste condiţii, societatea a început să vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.


ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: Cine a inventat-o

A fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat.

A fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.


ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: Care este rolul ei

A avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie - Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 170 de ţări.

Oamenii de știință estimează că vârsta Pământului este de 4,5 miliarde de ani. Ziua lui este sărbătorită însă de doar 46 de ani.

Google sărbătorește ZIUA PĂMÂNTULUI cu un doodle prin intermediul căruia călătorești în cinci regiuni ale lumii.

Cinci medii naturale sunt surprinse în imaginile pe care fiecare utilizator le primește aleatoriu la deschiderea paginii: tundra, pădurea, savana, deșertul și reciful de corali.

Odată cu acestea, pot fi văzute și cinci animale: ursul polar, vulpea, elefantul, broasca țestoasă și caracatița.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu