Ziua ONU sărbătorită şi în Moldova: Organizaţia a adus becuri economice pe străzile din Nisporeni

Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova împreună cu autoritățile publice locale din raionul Nisporeni vor să lanseze un proiect de iluminare stradală. Evenimentul este programat pentru 24 octombrie, când agenţiile ONU vor marca cea de a 67-a aniversare a organizaţiei.

La eveniment vor participa premierul Vlad Filat, Coordonatorul Rezident ONU în Moldova, Nicola Harrington-Buhay, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, reprezentanţi ai organizațiilor internaționale, dar şi autorităţi publice raionale şi locale.

Programul prevede mai multe activități în aer liber, printre care expoziții, la care se vor alătura și meșterii populari și agricultorii din majoritatea satelor din raionul Nisporeni, activități interactive cu participarea copiilor și tinerilor, dar şi de un concert susținut de interpreții locali.

Nisporeni este unul dintre cele 70 de localități din Moldova, susținute de ONU și Guvernul Suediei în procesul de consolidare a autonomiei locale prin intermediul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată.

În efortul de a promova utilizarea eficientă și durabilă a energiei și a proteja mediul ambiant, sistemul de iluminare din Nisporeni a fost dotat cu becuri economice, care permit orașului de a economisi până la 80% din costurile de întreținere și de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Marcată anual la 24 octombrie, Ziua ONU are drept scop să promoveze valorile și activitatea ONU în întreaga lume, precum și colaborarea cu statele-membre.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu