Ziua Naţională sărbătorită cu proteste în China VEZI VIDEO

Embed:

Astăzi, 1 octombrie, se împlinesc 62 de ani de la formarea Republicii Populare Chineze. Cu această ocazie, în mai multe oraşe din China au loc diverse ceremonii. Iar pentru decorarea pieţei Tiananmen, din centrul capitalei Beijing, au fost folosite peste 20 de milioane de ghivece cu flori.

Preşedintele ţării, Hu Jintao, şi alţi lideri politici au depus flori la Monumentul Eroilor din piaţa Tiananmen din centrul Beijingului. Iar în Hong Kong, după partea festivă, a fost organizată o recepţie pentru aproximativ 4.000 de invitaţi, inclusiv membri ai Consiliilor executive şi legislative, diplomaţi şi oficiali guvernamentali.

În acest an, în piaţa Tiananmen a fost instalat un felinar roşu, imens, de 50 de metri lungime şi 15 metri înălţime, care este înconjurat de flori. Pentru Ziua Naţională au fost folosite până la 20 de milioane de ghivece. Mai mulţi oameni s-au adunat încă de vineri, pentru a participa la ceremonia de ridicare a drapelelor.

În capitala Chinei au avut loc şi manifestaţii de protest. Participanţii la aceste acţiuni au declarat că Ziua Naţională nu este un prilej pentru bucurii. Manifestanţii purtau fotografii cu laureatul Premiului Nobel, Liu Xiaobo, care se află în detenţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu