"Ziua Naţională a Vinului" va fi organizată la "Moldexpo"

Embed:

Ediţia a zecea a Sărbătorii "Ziua Naţională a Vinului" se va desfăşura la Centrul Expoziţional "Moldexpo" şi nu în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Comisia specială pentru organizarea evenimentului a luat această decizie deoarece în zilele de 8 şi 9 octombrie la Chişinău este planificată vizita Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii, Kiril.

La ultima şedinţă a comisiei pentru organizarea şi desfăşurarea Sărbătorii "Ziua Naţională a Vinului" au participat şi clericii Mitropoliei Moldovei care au solicitat amânarea sărbătorii pentru zilele de 22-23 octombrie. Decizia finală a fost ca aceasta să fie organizată la "Moldexpo".

"Iniţial se preconiza ca sărbătoarea să fie organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale însă din cauza coincidenţei legate de sosirea Patriarhului Moscovei şi a întregii Rusii în Republica Moldova, s-a acceptat să transferăm această sărbătoare la "Moldexpo", a explicat Valeriu Cebotari, secretarul comisiei „Ziua Naţională a Vinului”.

Schimbarea locaţiei desfăşurării "Zilei Naţionale a Vinului" nemulţumeşte Agenţiile de Turism. Reprezentanţii acestora spun că decizia autorităţilor este o gafă şi că numărul turiştilor care vor veni la sărbătoare ar putea să scadă de patru ori.

"Ziua Naţională a Vinului, ediţie jubiliară, a început cu o gafă, ca ulterior să se finiseze cu o gafă care e cireaşa de pe tort, transferarea ei la Moldexpo. O să aibă de pierdut foarte mult, fiindcă turiştii care au intrat în ultimii doi ani, 2009-2010, au fost într-o descreştere totală faţă de 2008", a spus Sevastian Botnari, preşedintele ANAT.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei au refuzat să comenteze solicitarea de amânare a desfăşurării sărbătorii Naţionale a Vinului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu