Ziua Naţională a Vinului va avea loc în PMAN pe 7 şi 8 octombrie. Ce surprize pregătesc organizatorii evenimentului

"Păstrăm legenda vie", acesta este sloganul celei de-a XVI-a ediții a Zilei Naționale a Vinului. Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe 7 şi 8 octombrie. 47 de producători de vinuri autohtone îşi vor expuse licoarea pentru degustare, iar accentul, spun organizatorii, va fi pus pe consumul moderat și responsabil de vin, dar și pe protejarea mediului ambiant.


"Venim în faţa dumneavoastră cu cele mai noi produse care vor apărea pe piaţă în acest an. Dar accentul va fi pus pe promovarea unui consum moderat, consum conştient şi creşterea permanentă a culturii consumului produsului nostru de bază.", a spus Vasile Luca, viceministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Accesul la eveniment va fi în baza unui voucher, vândut la preţ de 150 de lei pentru ambele zile. Acesta va include două tickete de călătorie cu troleibuzul tur-retur, un pahar biodegradabil cu care oaspeţii vor putea degusta vinurile.

"Paharul va fi gradat după o doză standard şi dumneavoastră când o să vă apropiaţi de vinării pentru degustări, ei o să vă servească exact cu o doză care e echivalentă cu 75 de mililitri.",a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiul Național al Viei și Vinului.

Totodată, paharul va fi unul rezistent la lovituri şi însoțit de un accesoriu care va permite să fie purtat la gât, astfel încât consumatorii să aibă mâinile libere. Mai mult, organizatorii vor distribui şi peste 5000 de etiloteste.

"La standul nostru ele vor fi disponibile, dacă o să fiţi curioşi să vedeţi după câteva doze, ce alcoolemie aveţi, va fi pus la dispoziţie gratuit."

Vor fi distribuite şi materiale informaţionale cu privire la beneficiile consumului de vin, precum şi pericolul excesului de alcool întrebuinţat. Organizatorii spun că vor dubla numărul veceurilor publice, zonelor de odihnă şi a corturilor alimentare.

"Şcoala vinului noi o să o fortificăm, cu mai multe ateliere care consacrate şi degustării vinurilor, şi asocierea cu diferite bucate. Noi o să facem un parcurs olfactiv, deci o să avem diferite arome, care o să fie acces liber atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Ei pot să identifice arome pe care noi le găsim în vinuri albe, în vinuri roşii.", a mai adăugat directorul Oficiul Național al Viei și Vinului.

Vizitatorii vor primi gratuit şi o sticlă de apă plată, oferită de către "Apă-Canal Chişinău". La eveniment vor fi implicaţi câteva zeci de voluntari naţionali şi internaţionali. Nu vor lipsi voia bună, susținută de artiști autohtoni și străini. Pentru organizarea Zilei Vinului vor fi cheltuite aproximativ 2,7 milioane de lei. Ziua Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului cu susținerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a Asociaţiilor producătorilor de produse vitivinicole și cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu