Ziua Naţională a Vinului. Ce se va întâmpla în PMAN, cu ce vor fi delectaţi vizitatorii şi ce surpriză îi aşteaptă pe copii

Embed:
Zile numărate au rămas până la cea mai importantă sărbătoare a licorii lui Bachus.
În acest an, de Ziua Naţională a Vinului, în Piaţa Marii Adunări Naționale, îşi vor da întâlnire un număr record de peste 60 de producători, care vor prezenta produsul mândriei naționale - vinul. La fel ca în anii precedenţi, organizatorii au pregătit un program artistic bogat.

Sâmbătă şi duminică, vinificatorii din ţară vor turna în paharele vizitatorilor cele mai calitative licori.

"Laitmotivul sau accentele anul acesta vor fi puse pe regiunile cu indicaţie geografică şi anume pe toate vinăriile şi vinurile de calitate care se vor întruni în Piaţa Marii Adunări Naţionale", a declarat Parascovia Ignat, reprezentant Wine Tourism Moldova.

În centrul Capitalei vor fi amenajate târguri de artizanat şi prezentate master-clasuri de preparare a vinului. În acest an, organizatorii s-au gândit şi la micii vizitatori. Aceştia vor putea gusta must pregătit special pentru ei.

"Vom încerca să facem ateliere dedicate copiilor, nişte sucuri din must concentrat aşa ca să avem un program asigurat şi pentru micii vizitatori", a explicat Parascovia Ignat.

An de an, cei mai fideli oaspeţi ai sărbătorii sunt turiştii din ţările vecine. La această ediţie sunt aşteptaţi musafiri din ţările scandinave, dar şi din China şi Japonia.

"În ultimii ani observăm un interes sporit din partea ţărilor scandinave, ţările Europei Centrale, China şi Japonia", a menţionat Veronica Tomescu, preşedintele Centrului de Promovare a Turismului Vinicol.

Ziua Naţională a Vinului a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie şi este organizată de Ministerul Agriculturii, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Asociaţiile de producători vinicoli, cu suportul partenerilor de dezvoltare. În acest an, pentru organizarea evenimentului vor fi cheltuiţi peste 2,2 milioane de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu