Ziua Naţională a României, sărbătorită cu fast şi la Chişinău. IATĂ ce evenimente vor avea loc

Embed:

România sărbătoreşte, astăzi, Ziua Naţională. La evenimentele dedicate împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire, care se vor desfăşura la Bucureşti, vor participa şi oficiali de la Chişinău. Printre aceştia se numără şeful statului, Nicolae Timofti, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, dar şi ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

Ziua Naţională a României va fi marcată şi la Chişinău. De dimineaţă, va avea loc ceremonia de depunere de flori la statuia lui Ştefan cel Mare. Ulterior, va fi organizat un maraton popular, ce va fi deschis de campioana olimpică la gimnastică Maria Olar, care va porni de la monumentul lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. Va urma inaugurarea unui cinematograf religios în aer liber, la Biserica "Sfânta Teodora de la Sihla". De asemenea, participanţii vor intona imnul României în faţa Ambasadei statului vecin de la Chişinău.

Punctul culminant al evenimentului va fi Hora Unirii. Oamenii care vor juca hora vor încercui clădirea Guvernului. Sărbătoarea va culmina cu lansarea a aproape o sută de lampioane spre cer. Lampioanele vor lumina cerul la ora în care vor fi aprinse şi în România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu