Ziua mondială de prevenire a suicidului. Peste 30 de tineri au organizat astăzi o cursă de ciclism în inima Capitalei

Embed:

Peste 30 de tineri au organizat astăzi o cursă de ciclism în inima Capitalei. Ei au dorit în acest fel să atragă atenţia societăţii asupra numărului prea mare al persoanelor care decid să-şi pună capă zilelor.

Potrivit statisticilor, anual, aproape 600 de oameni, inclusiv copii, îşi iau viaţa. Evenimentul a fost organizat în premieră, în contextul Zilei Mondiale pentru Prevenirea Suicidului.

Cicliștii au împărţit pliante care conţin informaţii despre metodele de prevenire a suicidului. Voluntarii spun că viaţa are prioritate şi merită trăită.

"Noi avem un scop anumit, cum putem preveni suicidul şi cu ce putem să ajutăm. "

Tinerii au organizat şi un flashmob în faţa monumentul lui Ştefan cel Mare.

"E ok să nu te simţi ok, e okey să ceri un ajutor."

Evenimentul a fost marcat în peste 40 de ţări.

Ziua Mondială pentru Prevenirea Suicidului s-a desfăşurat în acest an sub genericul "Ia-ţi un minut să te informezi, s-ar putea să salvezi o viaţă". Psihologii spun că o persoană care se gândeşte să-şi pună capăt zilelor are un comportament ciudat. Dacă rudele sau prietenii îi vor acorda mai multă atenţie, viaţa acestui om poate fi salvată.

"Interesul scade faţă de muncă, scade interesul faţă de familie, de relaţii şi persoana poate să se izoleze. Să ascultăm de două ori mai mult decât să vorbim atunci când comunicăm cu aceşti oameni", a spus iniţiatorul "Linia Verde Prevenire Suicid", psihologul , Liuba Ceban.


Potrivit Asociației Internaționale pentru Prevenirea Suicidului, în lume, anual, peste 800 de mii de oameni îşi pun capăt zilelor. De cele mai multe ori, aceştia recurg la suicid din cauza singurătăţii, a conflictelor cu cei apropiaţi sau a eşecurilor suferite în dragoste.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu