Ziua mondială a Teatrului. TOPUL celor mai spectaculoase scene din lume

Embed:

În toată lumea, astăzi este marcată Ziua Teatrului, ziua celor care își dedică viaţa şi sufletul pentru spectacol. Această artă își are începuturile în riturile magice și în jocurile teatralizate ale strămoșilor noștri.

Cu această ocazie, The Telegraph a întocmit un top al celor mai spectaculoase teatre din lume. 

În clasamentul întocmit de The Telegraph lider este "Herodeon"-ul din Atena. Acesta are o capacitate de 5.000 de oameni, iar spectacolele sunt jucate sub cerul liber.

Urmează în top Seebühne sau Scena Plutitoare din Austria. Aceasta se află pe Lacul Constance și este destinată unui public de până la 7.000 de persoane.

Teatrul "La Fenice" din Italia este pe locul trei, datorită somptuozității sale. Numele său se referă la mitul păsării Phoenix.

Casa Operei din Copenhaga este una dintre cele mai moderne clădiri de operă ale lumii. Aceasta a fost renovată cu 500.000 de dolari și este considerată și cea mai scumpă.

Top cinci îl încheie teatrul "Fox" din Atlanta, Statele Unite, care a fost construit pentru Fox Film Corporation. Designerul acestuia a combinat motive africane și asiatice.

În Moldova sunt înregistrate 19 teatre în care activează în jur de 1.600 de actori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu