Ziua Mondială a Sănătăţii: Mai mulţi oameni şi-au verificat tensiunea arterială în Grădina Publică "Ştefan cel Mare"

Embed:

Au venit să-şi măsoare tensiunea arterială, unii pentru o simplă verificare, alţii pentru că se simţeau rău. În două corturi, instalate în Grădina Publică "Ştefan cel Mare", mai mulţi medici de familie i-au examinat pe trecători. S-a întâmplat în cadrul acţiunii "Ţine tensiunea sub control", asta în condiţiile în care bolile de inimă sunt prima cauză de deces în Moldova.

Specialiştii spun că este vital ca fiecare om să-şi cunoască nivelul tensiunii arteriale.

"Bolile cardiovasculare sunt pe primul loc, în ceea ce priveşte morbiditatea şi mortalitatea. De asta este necesară această sensibilizare. Ieri, în toate policlinicile municipale am măsurat tensiunea tuturor doritorilor, dintre care la 650 a fost depistată pentru prima dată tensiunea înaltă", spune şeful direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Capitalei, Luminiţa Suveică.

Trecătorii au profitat de această ocazie.

"Treceam prin parc, am văzut doamne simpatice şi am zis să mă apropii şi să verific tensiunea şi s-a confirmat: 155 pe 95. Chiar acum am procurat medicamente de 350 lei pentru 10 zile", a spus un bărbat.

"Sunt aici în treacăt şi am hotărât să verific tensiunea. Anterior aveam 90 pe 60, dar acum am 150 pe 80", a spus o femeie. 

"Alţii au tensiunea ridicată, însă eu am tensiunea scăzută. Inima are ceva şi nu bate cum trebuie, slab bate şi se opreşte", a spus o altă femeie.

Acţiuni similare, organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, au avut loc în toate oraşele din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu