Ziua Mondială a Drepturilor Copilului: 300 de elevi au făcut un flashmob impresionant

În ajunul Zilei Mondiale a Drepturilor Copilului 300 de elevi, din mai multe instituții de învățământ din Capitală, au cântat în unison. Flashmob-ul a avut loc într-un centru comercial şi a avut drept scop creștea gradului de conștientizare a problemelor cu care se confruntă copii din întreaga lume. Acţiunea  avut loc sub lumina a mai multor reflectoare de culoare albastră, culoarea simbolică a drepturilor copiilor. 

Micii participanţi spun că îşi cunosc foarte bine drepturile, dar nu uită nici de obligaţii. Lupta cea mare însă se dă cu părinţii, care nu le permit să facă chiar tot ce vor.

"Mai des mama câştigă, sunt obligaţii, n-ai ce-i face."

La rândul lor, părinții spun că totul depinde de interacțiunea cu copilul și cum îi găsești calea către inimă.

"Din exemplul părinţilor, când părinţii îşi execută obligaţiile faţă de copii cu bună credinţă şi respectiv şi copiii văzând un exemplu, respectă şi ei şi doar prin dragoste, căldură în familie, fiecare îşi îndeplineşte obligaţiile, dar şi percepe drepturile în felul corespunzător".

"Dragostea este mai mare, trece peste drepturi, dar dacă copiii simt dragostea părinţilor atunci obligaţiile cred că le simte fără ca să le spui. Îi nevoie şi de obligaţii, nu doar de drepturi. Totul se bazează pe iubire".

"Drepturile copilului sunt puse în capul mesei şi respectiv, atât eu în calitate de părinte, cât şi în calitate de profesoară, mă strădui să fiu aproape de copii prin înţelegere, prietenie, o relaţie armonioasă poate ajunge într-un consens".

Evenimentul fost organizat la iniţiativa Unicef Moldova iar scopul evenimentului este de a promova respectarea drepturilor copiilor.

"Ideea lui este că copii sunt prezentul şi viitorul nostru şi că indiferent de mediul unde se află să oferim fiecărui copil aceleaşi oportunităţi pentru viaţă indiferent de unde se află", a spus organizatorul, Andriano Marian.

"În Moldova activează numeroase comisii pentru drepturile copiilor. Există numeroase partenere la diferite niveluri, inclusiv regional. Toate aceste organizaţii oferă multe beneficii copiilor", a spus reprezentantul UNICEF Moldova, Desiree Jongsma.

Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului a fost adoptată la 20 noiembrie 1989, iar Republica Moldova a aderat la ea în 1993.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu