Ziua Mironosiţelor în oraşul Vatra: Enoriaşi au mers la biserică, iar preotul le-a oferit lalele tuturor femeilor

Embed:
În a treia duminică după Paşte, creştinii ortodocşi sărbătoresc Ziua Mironosiţelor. În această zi sunt cinstite femeile care au venit la mormântul lui Iisus Hristos cu miruri. În oraşul Vatra, zeci de enoriaşi au mers la biserică şi s-au rugat pentru sănătate, iar la sfârşitul liturghiei, preotul le-a oferit în dar lalele tuturor femeilor.

Gestul slujitorului bisericii le-a surprins plăcut pe enoriaşe.

"Sper ca noi doamnele credincioase din acest lăcaş al Domnului să ne bucurăm de acest gest şi să oferim stimă faţă de părinte", a menţionat o enoriaşă.

"Tot timpul de sărbători ne felicită, îi mulţumim mult că are grijă de noi", a spus o altă credincioasă.

"Fiecare creştin, mai ales creştină care este mereu în biserică trebuie să se bucure de această sărbătoare. Astăzi, în contemporaneitate, femeile credincioase sunt cele care mărturisesc în familiile lor pe Domnul Isus Hristos", a declarat Grigore Costin, parohul bisericii "Acoperământul Maicii Domnului", oraşul Vatra.

Legenda spune că evreii din timpul lui Iisus Hristos spălau trupul celui mort cu un amestec de aloe şi smirnă şi îl ungeau cu mir, apoi îl înfăşurau într-o pânză de in cu miresme şi îl puneau în mormânt. Atunci când Mântuitorul a fost înmormântat s-a omis acest element important al ritualului. Femeile care asistaseră la ceremonie s-au întors în cetate, au pregătit balsamuri, iar duminică dimineaţă au mers la mormânt să-i ungă trupul, dar acolo nu mai era nimeni. Ele au devenit astfel primele vestitoare ale Învierii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu