Ziua Limbii Române. Oficialii au depus de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare (VIDEO/FOTO)

Embed:

Ziua Limbii Române este marcată astăzi în toată ţara. În Capitală, manifestaţiile dedicate acestei sărbători au început cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt, dar și la busturile scriitorilor de pe aleea clasicilor.  

Primii care i-au adus un omagiu limbii române au fost oficialii din conducerea ţării.

Mai târziu, și edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, însoțit de funcţionarii primăriei, au mers să depună flori.

"Felicitări tuturor cu ocazia sărbătoririi, Sărbătorii Naţionale a Limbii Române. De 31 august se simte atmosfera de sărbătoare şi asta cumva răscoleşte sufletul. Poţi spune cu certitudine că bătălia pentru Limba Română a fost câştigată", a spus primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

"Or o limbă poate fi înnobilată, vorbită, poate să-i fie menţinut statutul ei de organism viu, doar vorbind-o, vorbind-o pe scară largă, vorbind-o în fiecare zi", a spus poetul Arcadie Suceveanu. 

Între timp, zeci de oameni s-au adunat în centrul Capitalei pentru a sărbători.

Tot astăzi, în Grădina Publică "Ştefan cel Mare"au loc recitaluri de muzică şi poezie, dar şi expoziţii de artizanat. Seara va culmina cu un concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Acolo vor evolua Orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru, orchestra fraților Advahov și trupa lui Alex Calancea.

Artiştii vor cânta melodii celebre din repertoriul lui Antonio Vivaldi, Niccolò Paganini, dar şi din cel al compozitorilor Mihai Dolgan, Ion Aldea-Teodorovici, Petru Teodorovici şi Anatol Dumitraș.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu