"Ziua Juristului", sărbătorită astăzi în Republica Moldova. Mesajul de felicitare a premierului Pavel Filip

Cu prilejul Zilei Juristului, care se sărbătorește astăzi în Republica Moldova, premierul Pavel Filip a ținut să felicite toate persoanele care practică cinstit și sârguincios această meserie:

"Sărbătoarea profesională, Ziua Juristului, îmi oferă un deosebit prilej de a Vă adresa sincere felicitări pentru contribuția la aplicarea și respectarea legii.

Ziua Juristului este semnificativă pornind de la locul și rolul sistemului justiției într-un stat de drept. Marcarea acestei sărbători constituie o oportunitate de a da o apreciere eforturilor depuse de către juriști în munca deloc ușoară  și o ocazie în plus de a reflecta asupra problemelor cu care se confruntă sistemul pentru identificarea soluțiilor ce ar contribui la modernizarea și reformarea justiției.

Consolidarea Republicii Moldova ca stat independent, democrat şi civilizat, prin asigurarea ocrotirii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, armonizarea legislaţiei naționale cu acquis-ul comunitar, edificarea şi funcţionarea unui stat de drept sunt de neconceput fără participarea juriştilor profesioniști.

Profesia de jurist impune profesionalism, cunoştinţe temeinice, integritate, responsabilitate, demnitate şi verticalitate. Aceste calităţi sunt imperative pentru garantarea și promovarea reformelor democratice, precum și pentru consolidarea statului de drept prin asigurarea supremației legii.

Îmi exprim recunoştinţa şi gratitudinea pentru munca depusă de jurişti în diverse domenii de activitate, dorindu-vă multă sănătate şi împliniri frumoase în viaţa personală, performanţe şi realizări remarcabile în munca nobilă pe care o desfăşuraţi."

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu