Ziua internaţională fără carne. Motivul pentru care oamenii devin vegetarieni

Ziua internaţională fără carne ("Journée Internationale sans viande"/"Meatout Day") are loc la 20 martie. Această zi a fost lansată în 1985 de Asociaţia americană pentru drepturile animalelor, FARM, care militează pentru o alimentaţie fără produse de origine animală şi din respect pentru animale, pentru conservarea planetei şi îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei, potrivit www.meatout.org.

Ziua internaţională fără carne, una de conştientizare a stilului de viaţă fără carne, urmăreşte să încurajeze vegetarianismul şi să determine oamenii să descopere un alt mod de viaţă, cu repercusiuni benefice la nivelul sănătăţii. Aniversată la început doar pe continentul american, a câştigat repede teren şi pe alte continente, devenind cea mai mare campanie de educare şi informare a populaţiei asupra produselor alimentare, scrie agerpres.ro.

Dieta vegetariană reprezintă un regim alimentar alternativ viabil pentru organism, deoarece este capabilă să ofere cantităţi suficiente de nutrienţi esenţiali tuturor etapelor de creştere şi dezvoltare.

Vegetarianismul poate creşte longevitatea, îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului imun şi reduce semnificativ riscul de apariţie a unor boli. Din ce în ce mai mulţi oameni îmbrăţişează acest mod de viaţă fiind conştienţi că o dietă vegetariană echilibrată şi diversificată, fără carne, poate asigura necesarul de substanţe nutritive de care are nevoie organismul.
loading...

Lasă un comentariu