Ziua Internațională Anti-Bullying. Cum luptăm cu acest fenomen

Mai mult de trei milioane de elevi din toată lumea sunt victimele ale bullyingului în fiecare an. O bună parte dintre ei chiulesc de la școală din cauza agresiunilor repetate, iar unul din zece copii renunță la studii.

De Ziua Internațională Anti-Bullying, am vrut să aflăm cum putem identifica acest fenomen și cum să ne protejăm de el.

Bullyingul vine de la cuvântul englezesc bully, care înseamnă bătăuș sau huligan. Nu poate fi tradus mot-a-mot, însă poate fi asociat cu ușurință realității de la noi. 

Printre cele mai grave forme ale bullyingului sunt cele în care în calitate de victime sunt copiii. Statisticile arată că, sute de mii de elevi din lume chiulesc de școală sau abandonează studiile din acest motiv. 

Bullyingul se întâmplă în viața reală, la școală sau în grupul de prieteni, dar cel mai mult – pe internet, fiindcă acolo informațiile circulă cu o viteză amețitoare. 

Prevenirea, identificarea și soluționarea unei astfel de probleme poate avea loc doar dacă, copilul are o relație bazată pe încredere cu părinții, scrie prime.md.

În aceste cazuri, specialiștii le recomandă părinților să reacționeze calm și cumpătat. O soluție radicală ar putea face mai mult rău decât bine. 

Spre deosebire de alte țări, în Moldova nu există legi care incriminează bullyingul.

Aproximativ 16 la sută dintre copiii de la noi au suferit de o formă de hărțuire în mediul online, acestea sunt, însă doar cazurile declarate. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu