Ziua Internaţională a Voluntariatului: Ce au făcut gratis Petru Lucinschi şi Vitalie Marinuţa

Embed:

Voluntariatul nu are vârstă! Acest mesaj l-au transmis participanţii la festivitatea dedicată Zilei Internaţionale a Voluntariatului, desfăşurată la Chişinău. Cei implicaţi în asemenea activităţi de interes public în folosul altora, spun că sunt mulţumiţi să primească drept recompensă pentru efortul lor doar zâmbetul oamenilor.

La festivitatea dedicată Zilei Internaţionale a voluntariatului oaspeţii au fost întâmpinaţi în ritmuri de fanfară. 

La eveniment au participat voluntari cu vârste cuprinse între 4 şi 60 de ani:

"Am strâns gunoaie şi la urmă am măturat." 

"Am reuşit să facem o mulţime de activităţi interesante care m-au făcut să cunosc noi oameni, să mă implic în viaţa socială a ţării noastre."

Mai mulţi oficiali prezenţi la eveniment spun că au desfăşurat activităţi de voluntariat.

"Eu am început activitatea mea din clasa a cincea, fiind preşedintele Consiliului Şcolăresc al şcolii. Pornind de la tradiţiile noastre forte multe. De la pregătirea unei nunţi la claca moldovenească , care la fel este un voluntariat", spune ex-preşedintele Petru Lucinschi. 

"Pentru mine voluntariatul este de mic, din anii '70 când mă duceam la lucru cu părinţii. Nimeni nu mă întreba, nu-mi plătea nimeni", susţine ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa. 

Ziua Internaţională a Voluntariatului, instituită printr-o decizie a Organizaţiei Naţiunilor Unite, este marcată anual pe data de 5 decembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu