Ziua Internațională a Profesorului: Google sărbătoreşte data de 5 octombrie printr-un doodle ghiduș

Ziua Internationala a Profesorului sau World Teachers‘ Day este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie. Google sărbătoreşte Ziua Internațională a Profesorilor printr-un doodle ghiduș.

Înființată în 1994, Ziua Internațională a Profesorilor comemorează recomandarea UNESCO din 1966 privind statutul profesorilor. Această recomandare descrie standardele referitoare la politica de personal educațional, recrutarea și formarea inițială, precum și educația continuă a cadrelor didactice, angajarea lor și condițiile de muncă.

Ziua Mondială a Profesorilor își propune să se concentreze pe aprecierea, evaluarea și îmbunătățirea educatorilor din lume și să ofere o oportunitate de a lua în considerare aspecte legate de profesori și de predare.

Pentru anul 2018, UNESCO a adoptat tema: „Dreptul la educație înseamnă dreptul la un profesor calificat”. Acesta comemorează aniversarea a 70 de ani de la Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948) și reamintește că dreptul la educația nu poate fi realizată fără profesori instruiți și calificați.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu