Ziua Internaţională a Păcii! Veteranii de război i-au omagiat pe foştii camarazi, iar copiii au lansat spre cer porumbei

Embed:
Astăzi este Ziua Internaţională a Păcii, iar la Chişinău, evenimentul a fost celebrat printr-un marş al veteranilor şi depuneri de flori la monumentul "Maica îndurerată". În felul acesta, ei i-au omagiat pe foştii camarazi, care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă.

Participanţii au mers în marş de la Catedrala Mitropolitană până în faţa Guvernului. Acolo, un grup de copii au lansat spre cer porumbei, simbolul păcii:

"Pentru mine pacea înseamnă linişte în ţară".

"Pace este atunci când este stabilitate politică în ţară, când nu sunt niciun fel de conflicte, când este armonie şi bunătate în sufletul tuturor".

Veteranii cunosc cel mai bine cât de mare este preţul păcii:

"Sânge, plâns, case distruse, oameni distruşi, sărăcie".

"Pentru noi războiul nu este o metaforă, dar este o durere şi totodată o bucurie, că am revenit din tranşee".

"Aş vrea ca nepoţii, copiii mei şi nu numai copiii Moldovei, întregii lumi să trăiască în pace şi să nu ştie ce înseamnă război".

În context, veteranii au reiterat despre necesitatea retragerii cât mai rapide a trupelor ruseşti din stânga Nistrului.

"Apelăm către conducerea Republicii Moldova să insiste cu fermitate pe toate căile civilizate, inclusiv diplomatice în vederea retragerii de pe teritoriul Republicii Moldova a trupelor militare ruseşti, care în esenţă sunt trupe de ocupaţie şi ameninţare permanentă", a declarat Alexandru Morărescu, veteran al Războiului de pe Nistru. 

La evenimentul organizat de Ministerul de Interne a participat şi conducătorul acestuia, Alexandru Jizdan.

"Pacea este un lux pe care noi trebuie să-l păstram ca ochii din cap. Noi trebuie să luptăm până la urmă pentru această pace", a precizat ministrul de Interne.

Totodată, MAI-ul a lansat un spot video în care reprezentanţi ai tuturor instituţiilor subordonate spun ce înseamna pacea pentru ei.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit în 1981 celebrarea Zilei Internaționale a Păcii în fiecare a treia zi de marți din luna septembrie.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu