Ziua Internaţională a Muncii a fost marcată de proteste în mai multe ţări

Embed:

Partidele de stânga din Moldova au renunţat la organizarea marşurilor de 1 Mai, pentru că sărbătoarea a coincis cu Paştele Blajinilor. În Rusia, Ziua Internaţională a Muncii a fost marcată cu demonstraţii ample, dar paşnice, iar în Germania au avut loc ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine.

Cu baloane şi bannere în mâini, ruşii şi-au amintit, astăzi, de una dintre cele mai mari sărbători din epoca sovietică. La Moscova, la manifestaţiile de 1 Mai, care s-au desfăşurat paşnic, au participat între 25 şi 30 de mii de oameni, potrivit presei ruse. S-a înregistrat un singur incident minor. Cineva din mulţime a aruncat cu un ou în liderii de sindicat care ţineau discursuri pe scenă.

Spre deosebire de manifestaţiile paşnice din Rusia, în Germania au avut loc ciocniri violente între demonstranţi şi forţele de ordine, în special la Berlin şi Hamburg. Cel puţin 12 poliţişti au fost răniţi, iar şapte persoane au fost reţinute. La Hamburg, un grup de 200 de militanţi extremişti de stânga au aruncat cu pietre şi sticle în forţele de ordine şi au scandat lozinci anti-capitaliste. În replică, acestea au foslosit tunurile cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii. Manifestaţii violente au mai avut loc în Turcia şi în Grecia.

Peste trei mii de oameni au manifestat de Ziua Internaţională a Muncii şi la Hong Kong. Oamenii au protestat faţă de costurile ridicate de viaţă şi au cerut condiţii de muncă mai bune.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu