ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DUNĂRII, sărbătorită la Giugiulești. Localnicii şi turiştii au cântat şi au încins hore

Embed:
A fost mare chef în Portul din Giurgiuleşti. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării, mai mulţi oficiali şi localnici au sărbătorit cu mare fast evenimentul. Oamenii au încins hore, au cântat şi au gustat din bucate tradiţionale.

Oamenii din Giurgiuleşti sunt mândri că locuiesc în apropiere de Dunăre.

"Ne mândrim că ne-am născut aici, în locul acesta pitoresc. Noi ne mândrim spunând că localitatea Giurgiuleşti este poarta ţării de sud", a spus primarul satului Giurgiuleşti, Tatiana Galîțeanu.

"De datoria noastră este să menţinem curăţenia şi sfinţenia acestui râu"

Voia bună şi distracţia a fost asigurată de buneii de la Văleni.

"Foarte mândri suntem că ne face invitaţie, ne invită şi pe noi să vedem Dunărea şi cât este de frumos şi interesant. Suntem fericiţi"

La eveniment au participat mai mulţi ambasadori acreditaţi la Chişinău.

"Dunărea este o resursă foarte importantă pentru Moldova. Cred că putem avea relaţii economice bune datorită Portului Giurgiuleşti", a spus ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti.

Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud au anunţat că vor să finanţeze construcţia unui sistem de aprovizionare cu apă şi canalizare pentru Portul Giurgiuleşti.

"Noi foarte mult vrem să ajutăm fiindcă în fiecare an venim şi vedem foarte multe schimbări spre bine. Ne bucură că avem ocazia având numai 400 de metri de Dunăre în Republica Moldova să beneficiem de toate beneficiile strategice de care profită toată lumea de pe Dunăre", a spus directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, Maria Culișov. 

"Odată cu accesul asta, Moldova a obţinut cel mai important lucru, o independenţă energetică. Din punct de vedere comercial este foarte eficient, să transporţi mărfurile cu transport maritim", a spus vicedirectorul general al Portului Giurgiuleşti, Ala Aidov.

Ziua Internaţională a Dunării a fost organizată al cincilea an consecutiv.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu