Ziua Internațională a Democrației, marcată cu mult fast la Parlament. Legislativul și-a deschis ușile pentru toți curioșii

Embed:

Ziua Internațională a Democrației a fost marcată, astăzi, cu mult fast la Parlament. Legislativul și-a deschis ușile pentru toți curioșii, iar mai mulți tineri și copii au participat la ateliere practice. Unii dintre ei i-au cerut conducerii legislativului să intervină pentru a reduce din temele de făcut pe acasă.

După ce au făcut un tur al clădirii Parlamentului, tinerii au discutat cu șeful Legislativului. Un elev isteț i-a cerut să intervină pentru că are prea multe teme de făcut. 

"Orele să fie de 60 de minute, nu de 45, dar pentru acasă să fie cam 50 la sută mai puține teme." 

"Dar câte teme ai tu pentru acasă? Multe? De exemplu, la geografie am avut trei pagini de învățat."

"Obligatoriu atât la profilul uman, cât și real este obligatoriu examenul de BAC la limba engleză. Influențăm copiii să plece din țară învățând această limbă?"

"Scopul nostru este ca să știți cât mai multe limbi. La mine în familie, așa s-a întâmplat, că se vorbesc aproape patru limbi. Copiii de mici vorbesc cu mama limba cehă, eu vorbesc cu ei în limba română. Bona e ucraineancă și copiii vorbesc în limba rusă. Și eu cu soția vorbim limba engleză.", a declarat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

"Neam din neamul meu n-a mai fost pe aici și îmi doresc lucrul acesta."

Instituțiile de stat, care raportează deputaților, au participat la o expoziție deshisă în holul forului legislativ. Picii au făcut rând pentru a se fotografia cu ofițerii de la SIS. 

"Cu ce se ocupă? - Ei se ocupă cu diferite infracțiuni. - Combaterea infracțiunilor, da? - Da." 

Președintele Parlamentului a rămas impresionat însă de monedele de aur ale Băncii Centrale și utilajul care verifică veridicitatea bancnotelor. 

"Aceasta este o bancnotă falsă. Se vede tot. În infraroșu arată doar o parte a bancnotei"

Vizitatorii au participat la două ateliere. Unul dintre acestea a avut tematica asigurarea egalităţii. Aici a fost organizat un experiment, prin care s-a demonstrat existenţa claselor sociale. Participanții au primit bilețele cu rolurile pe care trebuie să le joace şi au răspun la un şir de întrebări. 

"Dvs mergeți în vacanță măcar o dată pe an."

Cei care se regăseau în descrierile organizatorului, făceau un pas înainte, astfel încât s-a format o piramidă. În vârful acesteia au ajuns persoanele cu venituri mari, iar în spate, cei săraci.

"Cei care sunt în urmă ce fel de rol aveți? - Dvs sunteți o prostituată cu HIV de vârstă medie. Dvs sunteți feciorul unui președinte de partid aflat la guvernare."

"Ne naștem liberi și egali în demnitate și drepturi, dar situația socială în care ne aflăm, familia, mediu și diferite alte circumstanțe ne influențează și creează distanță socială între noi.", a zis Yan Feldman, președintele Consiliului pentru egalitate.

La final, nu a lipsi runda autografelor, oferită de președintele Parlamentului, și cea de selfie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu