Ziua Internaţională a Dansului a fost sărbătorită la Chişinău

Embed:

Atmosferă de poveste la Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină” din Capitală. Zeci de copii, însoţiţi de părinţi, au celebrat Ziua Internaţională a Dansului.

Pe scenă au urcat 19 colective artistice de profil, care au dansat diverse genuri precum estradă, modern, şi chiar hip-hop. Startul evenimentului a fost dat cu tradiţionalul dans popular.

Cei mai entuziasmaţi şi nerăbdători au fost copii, care de la mic şi până la mare s-au mişcat cum au putut ei mai bine.

"Sunt vreo câteva emoţii şi dansul acesta noi l-am pregătit cam mult timp. Mă simt mândră şi mă bucur că mi-am realizat în sfârşit visul".

"Întrucât eu nu dansez pentru prima dată pe scenă, oricum mă copleşesc emoţiile. Mereu îmi este frică că cineva poate să facă vreo gafă, dar mereu sper că totul va fi bine".

"Dacă cunoaştem bine dansul pentru noi nu a fost nimic dificil".

Părinţii micilor dansatorii spun că au mari emoţii înainte ca odraslele lor să intre în scenă.

"Mă simt foarte mândru şi mă bucur că copilul meu o să participe la acest concert, frecventăm de patru ani baletul".

Este prima ieşire în scenă a copilului meu şi noi, împreună cu toată familia ne facem griji. Fiecare părinte se mândreşte cu copilul său, iar înainte de a intra îl copleşesc emoţiile.

Copii deja de câteva ori au dansat acest dans şi nu pot spune că am foarte mari emoţii. Dar totuşi îmi fac griji.

La eveniment a venit şi un grup de dansatori de la Căuşeni.

"Acesta este unul dintre cele mai importante concerte pentru noi, deoarece noi ne putem demonstra rezultatul muncii noastre, iar pe lângă aceasta, concertul este dedicat Zilei Internaţionale a Dansului care este şi sărbătoarea noastră profesională", a spus Svetlana Goncearova, conducător artistic.

Evenimentul a fost organizat cu susţinerea Direcţiei Cultură în parteneriat cu Uniunea Muzicienilor.

"Este Ziua Mondială a Coregrafiei este o zi care se sărbătoreşte în toată lumea şi având atâtea coregrafice în municipiul Chişinău că nu putem evita să le dăm o şansă să se prezinte într-o scenă să le facem o sărbătoare", a spus Stela Mitriuc, şef interimar Direcţia Cultură a Primăriei Chişinău.

Ziua Internaţională a Dansului se află la a 15-a ediţie si se desfăşoară în colaborare cu cei de la Consiliul Internațional al Dansului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu