Ziua Internațională a comemorării persoanelor decedate de SIDA. Polițiștii, solidari cu persoanele infectate cu virusul HIV

Astăzi, de Ziua Internațională a comemorării persoanelor decedate de SIDA,  polițiști din toată țara s-au alăturat campaniei de informare cu genericul "Nedetectabil=Netransmisibil" (N=N),  sloganul "Testează-te la HIV!".

Oamenii în uniformă împreună cu reprezentanții Asociației Obștești „Inițiativa Pozitivă”, ai  Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și  voluntari au transmis oamenilor scopul campaniei și au repartizat flyere și stickere cu insigne care reprezintă o panglică roșie – manifestând solidaritate pentru persoanele care au decedat de SIDA.

De asemenea, pe mașinele de serviciu ale politiștilor, cât și ale conducătorilor auto au fost lipite stickere și flyere tematice pe geamul retrovizor al automobilelor, care  vor fi purtate timp de 2 săptămâni.

Menționăm, scopul campaniei este să-i comemorăm pe cei decedaţi de SIDA,  dar şi să susţinem persoanele care trăiesc cu HIV, precum şi pe rudele sau prietenii lor, mai mult, să  sensibilizăm  populația față de persoanele afectate,  de a contribui la crearea unei atitudini tolerante față de aceștea în societate, familie, în mediile de angajare, comunitate, în sistemul medical și de justiție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu