Ziua Internațională a câinelui. Astăzi celebrăm cel mai bun prieten al omului

De sute de ani, câinele este cunoscut drept cel mai bun prieten al omului și, indiferent de rasă, dimensiune sau aspect, câinele este cel mai iubit animal de companie din istoria omenirii, scrie libertatea.net.

În fiecare an celebrăm ziua internațională a câinelui, în semn de respect pentru dragostea și loialitatea pe care fiecare animal de companie o poartă stăpânului său. Află când celebrăm ziua câinelui!

În fiecare an, pe data de 26 august, celebrăm ziua internațională a câinelui. Ziua câinelui a fost instituită pentru a aduce un omagiu patrupedelor, prietenilor necuvântători, care sunt la bine și la rău alături de stăpânii lor. Ziua internațională a câinelui – de ce este considerat câinele cel mai bun prieten al omului Un studiu australian spune că un câine a devenit cel mai bun prieten al omului datorită hormonului oxitocină, cunoscut drept hormonul fericirii și al iubirii. Rezultatele experimentului au demonstrat faptul că un câine care a primit hormonul oxitocină a avut rezultate mult mai bune față de alte animale, patrupedul găsind mai repede recompensele ascunse de stăpân.

Dacă la oameni, oxitocina este hormonul care creează legătura afectivă dintre o mamă și bebeluș, la câini, același hormon este responsabil cu legătura care se formează între ei și stăpân. Scurt istoric despre câini Câinele a apărut pentru prima dată în Euroasia, în urmă cu aproximativ 13.000 de ani. În istoria omenirii, câinele, descendent al lupului cenușie, este probabil primul animal domesticit și utilizat în vânătoare, muncă și companie. În anul 1993, Smithsonian Institute și American Society of Mammalogist a reclasificat câinele ca subspecie a lupului, după ce ani la rând a fost considerat descendent al lupului. S-au descoperit rămășite ale unor câini domesticiți în Belgia și Siberia în urmă cu aproximativ 33.000 de ani. Povești despre devotamentul câinelui – Cele mai cunoscute 5 povești despre câini Povestea câinelui Hachiko Cel mai cunoscut nume din istorie este al câinelui Hachiko, din Japonia. Patrupedul a rămas în istorie datorită iubirii absolute pentru stăpânul său. Câinele a fost adoptat de când era pui, de către stăpânul său, profesorul Ueno Hidesaburo, care i-a oferit dragoste, însă stăpânul moare din cauza unei hemoragii cerebrale. Câinele obișnuia să își aștepte stăpânul în fiecare zi în stația Shibuya și, chiar și după ce stăpânul a murit, Hachiko a continuat să meargă în stație, zi de zi, timp de 10 ani să îl aștepte. 

Povestea câinelui Fido Câinele rănit este găsit pe stradă de un muncitor italian, care îi duce acasă, îl îngrijește și îi oferă toată dragostea lui. La fel ca povestea lui Hachiko, câinele Fido obișnuia să meargă zilnic să îl aștepte pe stăpânul lui la autobuz, însă stăpânul său nu mai apare. În fabrica unde lucra, are loc un atac cu bombă, iar acesta moare.

Câinele Fido s-a întors pentru mult timp zi de zi în stația de autobuz unde obișnuia să își aștepte stăpânul. Poveste câinilor Balto și Togo În Alaska, câinii Balto și Tago au dat dovadă de curaj și iubire atunci când, Nome, bărbatul izolat din cauza condițiilor meteo nefavorabile, se afla într-o criză din cauza unei epidemii. Singura soluție de scăpare era antidotul din oras, iar pentru a ajunge acolo, cei doi câini, Balto și Togo, împreună cu alți câini curajoși au gonit la sănii. Povestea câinelui Bobby Povestea impresionantă a micuțului terrier, care și-a petrecut 14 ani din viață păzind mormântul stăpânului său, care s-a stins din viață la vârsta de 16 ani. Povestea lui Bobbie – câinele minune Aflat într-o vacanță cu familia care îl îngrijea, câinele Bobbie a fost atacat de alți câini și a fugit. Familia l-a căutat de nenumărate ori, însă fără rezultat. După șase luni, murdar și slăbit, câinele Bobbie s-a întors acasă, după ce a străbătut peste 4.000 de km de câmpie, deșert și munte în timpul iernii, pentru a ajunge la familia sa. La moartea sa, câinele a fost înmormântat cu onoruri la cimitirul pentru animale din Portland.

Beneficiile animalelor de companie – de ce este bine să ai un câine

Animalele de companie, cum ar fi: câinele sau pisica, pot avea o mulțime de beneficii terapeutice pentru sănătate. Grija pentru un animal de companie poate reduce stresul, poate încuraja interacțiunea socială, joaca și chiar exercițiile fizice. Conform unor studii efectuate de britanici, animalele de companie mai pot aduce și următoarele beneficii! Beneficiile de a avea un animal de companie Animalele de companie îți îmbunătățesc starea de spirit și de sănătate; Animalele de companie scad riscul apariției depresiei; Joaca cu un animal de companie poate ridica nivelul de serotonină și dopamină; Pacienții cu infarct miocardic, dar care dețin animale de companie, pot supraviețui mai mult decât persoanele care nu au un animăluț; Deținătorii unul animal de companie au un nivel mai scăzut al trigliceridelor și colesterolului; Posesorii de câini au un sistem imunitar mai puternic;

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu