Ziua Independenţei, marcată în avans după gratii (FOTOREPORT)

Cu două zile înainte de Ziua Independenţei, deţinutele de la Rusca au marcat marți sărbătoarea națională. Femeile au interpretat piese patriotice şi au dansat în cadrul unui concert. Pe 27 august atunci când întreagă ţară sărbătoreşte, ele îşi doresc să fie acasă alături de cei dragi.

În cadrul manifestaţiei ce a durat aproape o oră, deţinutele şi-au demonstrat talentul actoricesc, au interpretat cântece patriotice şi chiar s-au prins în horă.

La concertul din spatele gratiilor au lipsit rudele deţinutelor. Asta pentru că uşile închisorii sunt deschise pentru apropiaţi doar de sărbătorile religioase sau de Ziua Femeilor. Aşa că spectacolul a fost privit doar de condamnate şi administraţia puşcăriei.

Chiar dacă au sărbătorit Ziua Independenţei, multe dintre deţinute nu cunosc în ce an a fost obţinută aceasta.

Sărbătoarea a fost marcată mai devreme pentru că administraţia închisorii nu va munci pe data de 27 august. Deţinutele însă vor avea un program special.

”Zile în care vor juca tenis de masă, volei, activităţi sportive. În afara de asta în clubul penitenciarului vor derula nişte filme Limba Noastră şi Declaraţia de Independenţă”, a afirmat şef al Serviciului Activitate Educativă, Penitenciarul Rusca, Anastasia Sava.

Chiar şi aşa condamnatele spun că 27 august nu are gust de sărbătoare după gratii. Singura lor bucurie va fi să urmărească la televizor manifestaţiile organizate în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

În penitenciarul de la Rusca îşi ispăşesc pedeapsa 338 de femei.

Urmăriți materialul video pe Canal2. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu