Ziua funcţionarilor din administraţia locală, prilej de discuţii cu ministrul Chiril Gaburici

În fiecare an, la 1 februarie, în Republica Moldova este marcată Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală (APL).

Această zi  care a fost stabilită de Executiv în 2012, constituie o recunoaștere a eforturilor, pe care reprezentanții APL le întreprind zilnic în soluționarea problemelor cetățenilor și în dezvoltarea social-economică a comunității.

Primarii şi preşedinţii de raion au avut posibilitatea să discute direct cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii despre problemele și subiectele de interes din domeniul economic.

De asemenea  prezent la eveniment, Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii a discutat cu primarii despre proiectele de infrastructură, valorificarea resurselor financiare pentru dezvoltarea și modernizarea localităților, oportunitățile de inițiere a afacerilor mici și mijlocii.

La rândul său Prim-ministrul Pavel Filip, a menționat despre prioritățile Guvernului Republicii Moldova, printre care proiectele de infrastructură a drumurilor, dezvoltarea proiectelor energetice, finalizarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu