ZIUA EUROPEI. Ce evenimente va organiza Parlamentul Republicii Moldova

Embed:

Parlamentul Republicii Moldova va marca Ziua Europei printr-un șir de acțiuni, care vor avea loc vineri, 13 mai.

Programul va începe la ora 09.30 cu expoziția ”Europa prin ochii copiilor”, care va fi inaugurată în holul Parlamentului. Expoziția va cuprinde desene realizate de copii din diferite localități ale Republicii Moldova.

Cele mai bune 12 desene ale copiilor vor fi incluse într-un calendar al Parlamentului dedicat Zilei Europei. Expoziția va fi deschisă de președintele Parlamentului Andrian Candu și şeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

La ora 10.00, Parlamentul se va convoca în ședință plenară, la care vor participa ambasadorii misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale din Republica Moldova. În debutul ședinței vor fi adresate mesaje festive cu ocazia Zilei Europei și va fi prezentat un spot video despre așteptările cetățenilor Republicii Moldova de la UE.

Începând cu ora 21.00, va fi organizat un show de lumini. Clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului UE și ale tricolorului.

”Uniunea Europeană înseamnă un viitor mai bun pentru toți cetățenii ‪Republicii Moldova, iar Ziua Europei este sărbătoarea ce reprezintă uniune și prosperitate, libertate și democrație, diversitate și egalitate. Republica Moldova trebuie să continue drumul european și să devină parte a ‪‎familiei europene”, a declarat speakerul Andrian Candu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu