Ziua Drapelului serbată la Ministerul Apărării. De emoţii, premierul Gaburici şi-a uitat discursul (VIDEO)

Embed:

Ziua Drapelului a fost sărbătorită şi la Ministerul Apărării. Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa premierului Chiril Gaburici şi a ministrului Apărării, Viorel Cibotaru. Nici studenţii de la Universitatea de Stat din Chişinău nu au trecut cu vederea acest eveniment. Pe clădirea centrală a instituţiei a fost arborat un drapel imens.

La ceremonia de la Ministerul Apărării au participat membrii Cabinetului de Miniştri, în frunte cu premierul, care a onorat drapelul ţării. De emoţii, Chiril Gaburici şi-a uitat discursul.

"Drapelul naţional este ceva care ne face pe toţi să fim împreună, să privim în aceeaşi direcţie. Acest drapel al nostru ar trebui să ne unească şi mai mult , şi mai puternic, şi mai... pentru Moldova, pentru Moldova, pentru Moldova noastră", a declarat premierul.

Copleşit de emoţii a fost şi locotenentul Vitalie Josan, care de 12 ani este portdrapelul Republicii Moldova. El a dus cu mândrie tricolorul în ţară şi peste hotare.

"Acesta este simbolul ţării, e mândrie, onoare şi demnitate", a spus Vitalie Josan.

Ziua Drapelului de stat a fost marcată şi la Universitatea de Stat.

Studenţii au arborat pe clădirea instituţiei un tricolor imens de 15 metri lungime şi 7 metri lăţime. De asemenea, pe holurile universităţii răsună muzică patriotică şi sunt distribuite panglice tricolore:

"Este de datoria noastră a tinerei generaţii să fim promotorii valorilor naţionale româneşti".

"Suntem patrioţi, ţinem la ţară, la neam şi în primul rând la tricolor".

Tricolorul a fost desemnat oficial drapel al Republicii Moldova în data de 27 aprilie 1990.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu