Ziua Drapelului de Stat, marcată de angajații Ministerului de Interne în parcul Valea Morilor

Embed:

Moldova marchează, astăzi, Ziua Drapelului de Stat. Cu acest prilej, de dimineaţă, pe mai multe instituţii din Capitală a fost arborat tricolorul. Angajaţii Ministerului de Interne au adus un omagiu colegilor căzuţi la datorie. 

Angajaţii ministerului de Interne au participat la o ceremonie organizată la monumentul poliţiştilor căzuţi la datorie din parcul Valea Morilor. 

”Mihai Sadoveanu consemna - patriotismul nu inseamna ura impotriv altui neam, ci datoria catre neamul nostru. Nu inseamna pretentia ca suntem cel mai vrednic popor din lume, ci indemnul sa devenim un popor vrednic.”, a declarat Alexandru Jizdan, ministrul de interne al Republicii Moldova.

”Drapelul este un simbol de stat pentru fiecare din noi. Care noi trebuie sal aparam, chiar si daca o sa fie necesar de pierdut viata. ” a afirmat Serghezi Gurduz, inspector de patrulare. 

”Drapelul de stat este sa zic cea mai mare comoara pe care o poate avea un stat. Orice persoana poate sa-si sacrifice viata pentru acest tricolor galben, rosu si albastru.” a spus Cristian Bălănel, student al Academiei de Poliție. 

Cei aliniaţi la drapel au adus un omagiu celor care şi-au dat viaţa pentru interesele naţionale.

De asemenea, a fost inaugurată o expoziţie de fotografii, dedicată celor care şi-au pierdut viaţa în războiul de pe Nistru. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlament în 2010.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu